5.5. Ακυρώσεις, Επιστροφές και Ανταλλαγές

5.5.1. Εάν ο πελάτης επιθυμεί να προβεί σε ακύρωση της παραγγελίας του, πρέπει να ενημερώσει το meltemibooks.gr μέσω τηλεφώνου, ή με ηλεκτρονικό μήνυμα εντός δύο (2) ωρών από την τοποθέτηση της παραγγελίας του.

5.5.2. Εάν ο πελάτης επιθυμεί να προβεί σε υπαναχώρηση από την παραγγελία του, μπορεί να πράξει τούτο χωρίς αιτιολογία εντός 14 εργασίμων ημερών από την παραλαβή των προϊόντων, υπό την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα είναι αχρησιμοποίητα και σε κατάσταση επαναπώλησης (με πρωτότυπες ετικέτες και συσκευασία).

5.5.3. Κατά τα λοιπά και εν γένει ισχύουν τα δικαιώματα που έχει ο πελάτης από τον Νόμο.

5.5.3. Σε περίπτωση αναιτιολόγητης υπαναχώρησης δεν επιστρέφονται στον Πελάτη τα ήδη χρεωθέντα σε αυτόν έξοδα αποστολής, ενώ ο Πελάτης επιβαρύνεται και με το κόστος επιστροφής των προϊόντων. Από τη στιγμή κατά την οποία τα επιστρεφόμενα προϊόντα παραληφθούν, ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι σε καλή κατάσταση με τις ετικέτες τους κ.λ.π., το meltemibooks.gr θα καταβάλει στον πελάτη μια πλήρη αποζημίωση ή, εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μια πίστωση ανταλλαγής σε απαίτηση του, εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.

5.5.4. Το meltemibooks.gr έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί την καταβολή αποζημίωσης ή την πίστωση ανταλλαγής, στην περίπτωση κατά την οποία τα προϊόντα παρουσιάζουν σημάδια χρήσης ή ζημιάς.